Yrityksen perustamisen ABC

Yrityksen perustamisen ABC

Ideasi uudesta yrityksestä on käymässä toteen? Hienoa! Yrityksen perustaminen ei ole vaikeaa, mutta on muutama seikka, jotka on hyvä ottaa huomioon yritystä perustettaessa.

Hyvin rakennettu ja mietitty liiketoimintasuunnitelma on kaiken ytimessä. Liiketoimintasuunnitelmaa ei kannata laatimisen jälkeen jättää piiloon pöytälaatikkoon, vaan sitä kannattaa päivittää yrityksen eläessä ja kasvaessa. Päivittyvän liiketoimintasuunnitelman avulla pystyt pitämään käsissäsi yrityksen punaisen langan ja reflektoida päätöksentekoa liiketoimintasuunnitelmaan pohjautuen.  

Ydinasiat liiketoimintasuunnitelmassa ovat kohderyhmän määrittely eli potentiaalisen asiakaskunnan segmentointi, hintatason määrittely ja missä palvelusi tai tuotteidesi myynti tapahtuu (kivijalka, verkkokauppa, ja niin edelleen).

Yritysmuotoa valittaessa on hyvä ottaa huomioon esimerkiksi alkupääoman tarve, yrityksessä työskentelevien henkilöiden määrä, uskottavuus asiakaskunnan silmissä ja verorakenne. On ehdottoman tärkeää vertailla yritysmuotoja ja selvittää, mikä yritysmuoto on juuri sinulle paras vaihtoehto.

Viranomaislupien selvittäminen kannattaa hoitaa ajoissa. Olisi varsin ikävää, että uusi yrityksesi ei ehdi lähtökuoppaa pidemmälle, koska unohdit hoitaa tarpeelliset luvat ja selvitykset.

Alkupääoma on monelle aloittavalle yritykselle se haastavin ongelma. Millä rahoitetaan tarvittavat välineet, tilat, ohjelmistot ynnä muut tarpeet? Mitä kuluja tulee mahdollisista työntekijöistä? Laske tarkkaan yrityksen kiinteät ja juoksevat kulut, jotta tiedät kuukausittaisen tulon tarpeen sekä yrityksen kulujen että palkkasi kattamiseen.

Kuluihin liittyy hyvin vahvasti yrityksesi toimintamalli eli teetkö työn itse vai palkkaatko työntekijöitä. Huomioi myös, jos joudut alihankkimaan osan palveluistasi muualta. Laske tällöin, että sinulle jää katetta myös alihankinnasta.

Koskaan ei voi tietää, mitä elämä heittää heittää eteen. Yleensä kaikki tapahtuu yllättäen ja pyytämättä, silloin kun vähiten odottaa. Siksi sinun onkin tärkeää selvittää, millä turvaat itsesi ja läheisesi elämän, jos jotain tapahtuukin – ota siis selvää vakuutuksista ja mahdollisten lisävakuutuksien tarpeellisuudesta.

Me autamme yrityksiä kaikissa yllä mainituissa asioissa sekä sparrailemme askarruttavia kohtia tarpeen mukaan. Tavoitteenamme on, että sinulla jää aikaa keskittyä olennaiseen eli yritystoiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseen – me huolehdimme selustastasi.

Ota yhteyttä, jos uuden yrityksen perustaminen on tapetilla – tehdään liiketoiminnastasi kannattava kokonaisuus heti alkumetreistä lähtien!

Katso aloittavan yrittäjän pakettimme tästä.